Parikkalan Väri Oy on perustettu vuonna 1979. Tuolloin kaksi työntekijää työllistänyt toimipiste sijaitsi vanhassa – nykyään jo puretussa – Parikkalan Valon kiinteistössä.

Vuonna 1984 kauppa muutti Parikkalantie 21:een, missä nykyään sijaitsee Veikon Kone Oy. Tuolloin yritys työllisti 3-4 henkeä. Tuossa osoitteessa toimitilat sijaitsivat 30 vuotta aina vuoteen 2014, jolloin kauppa muutettiin nykyiseen osoitteeseensa Parikkalantie 17.

Syksyllä 2014 Parikkalan Väri Oy laajensi toimintaansa ja aloitti rakennustarvikemyynnin. Seuraavana keväänä aukaistiin ensimmäistä kertaa myös puutarha- sekä harraste-eläintarvikemyymälä. Vuodenvaihteessa 2015-2016 Parikkalan Väri Oy osti kukkakauppa Onniko Oy:n liiketoiminnan. Kukkakaupan yhteydessä toimii myös Hautaustoimisto Litmanen Oy:n palvelupiste.

Rakennustarvikekaupan, puutarhan, harraste-eläintarvike- sekä kukkakaupan myötä liiketoiminta on laajentunut siinä määrin, että yritys työllistää tällä hetkellä 7-8 henkeä, ja sesonkiaikana lisäksi 2-3 kausityöntekijää.

Parikkalan Väri Oy palvelee niin maalaus-, rakennus- ja puusepänliikkeitä, kuin myös metalli- ja konepajateollisuutta … ja tietysti myös yksityisiä rakentajia, remontoijia, sisustajia, eläinharrastajia sekä kotipuutarhureita.